Info om fotografering

Fotografering

Info om fotosessions

Er du interesseret i en fotografering, er her en liste over ting, du kan overveje inden fotograferingen. Vi kan sagtens mødes, med henblik på at forventningsafstemme dine ønsker, således at du får et resultat, du er tilfreds med.

Herunder kan du finde generel info om fotografering inden for de forskellige kategorier, som kan forberede dig lidt på, hvad der kommer til at ske.

Når det kommer til bryllupsfotografering, er det værd at gøre sig følgende overvejelser i planlægningsfasen:

 • Jeres behov. Dvs. hvor lang tid ønsker I, at fotografen skal være med på jeres store dag?
 • Jeres budget. Hvor meget vil I bruge på en fotograf?
 • Location. Hvis I vælger fotografering på location efter vielsen, kan I med fordel gøre jer nogle tanker om, hvor I kunne tænke jer at få foreviget billederne. Er der et specielt sted, der betyder meget for jer? Fotografen kan ofte være behjælpelig med at foreslå/undersøge flotte steder. Det er normalt at bruge omkring en times tid på locationfotografi, så husk at tage det med i planlægningen.
 • Stil. Har I særlige ønsker til stilen, billederne skal ramme? Eksempelvis vintage el. lign. Skal det være rigtig romantisk, eller ønsker I også sjove/uhøjtidelige opstillinger?

 

Når den store dag nærmer sig, kan I med fordel benytte jer af følgende "tjekliste" i forbindelse med fotograferingen:

 • Spørg præsten. Hvis der fotograferes i kirken, er det altid en god idé at sige til præsten, at der vil være en fotograf til stede under vielsen. Der er stor forskel på, "hvor lang snor" fotografen har, alt afhængig af præstens temperament og tidligere oplevelser - og det er rart at have på det rene.
 • Husk skiftesko (til bruden). Sæt vi skal fotografere på en strand eller på en blød græsplæne - hav skiftesko med i bilen, så det er nemmere at komme fra a til b uden at brudeskoene bliver beskidte - eller fødderne ømme!
 • Hvad hvis dårligt vejr? Det er godt at være helgarderet, hvis nu vejrguderne viser sig fra deres dårlige lune. Skulle vejret ikke arte sig, hvad er så plan b i forhold til eksempelvis location? Gør jer nogle tanker om dette, og så skal det lige nævnes, at en smule fin støvregn ikke betyder, at der ikke kan fotograferes på location - en fin, hvid paraply kan nemt forvandle lidt dryp til et romantisk input.
 • Spørg løs - hvis I er i tvivl om noget i forbindelse med, hvordan fotograferingen kommer til at foregå, er det bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt.

 

Jeg kommer gerne til et møde med jer inden brylluppet, så vi i fællesskab kan forventningsafstemme og få detaljerne på plads.

Priser på bryllupsfotografering starter ved 5000 kr. + kørselsomkostninger, hvis udenfor København.

 

Spædbørn:

Fotografering af spædbørn kan med fordel foregå i din egen stue. Typisk sover babyer mest og dybest i de første 14 dage efter fødslen. Derfor er de velegnede at fotografere så tidligt, da de ofte sover fra det hele og er nemme at "modellere".

Hvis du ønsker en spædbarnsfotografering er her en tjekliste til forberedelse inden fotografen kommer:

 • Varme. Små nye mennesker holder ikke så godt på varmen, og da en fotografering ofte vil indeholde bare babymaver, er det en god idé at varme lokalet godt op, så de kan ligge uden så meget tøj, og stadig sove glade og tilfredse.
 • Soverytme. Hvis fotograferingen kan planlægges, således at det passer med, at den lille kan tage en god, lang lur under fotograferingen, fås det bedste resultat ofte.
 • Masser af mad. Når ikke de sover, spiser de. Så sørg for, at baby får rigeligt med mad inden fotograferingen. Mens fotografen stiller "hjemmestudiet" op, er det oplagt at give den lille en tår mad - så kan der også lige gylpes færdigt, inden showet går i gang.
 • Rekvisitter. Kurve, kasser, fåreskind, tøjdyr, mormors hjemmestrikkede hue. Alle sjove, fine, skøre rekvisitter kan med fordel findes frem til fotograferingen. Det er godt at have en stor palette at vælge imellem, så vi kan sætte den bedst mulige scene.
 • Plads til "uheld". Det sker ca. 80 % af gangene, at der tisses, gylpes eller andet undervejs, så hav gerne vådservietter og ekstra stofbleer klar, så vi er på forkant.

 

Typisk sætter jeg 1½ time af til opstilling og fotografering, så er der også plads til, hvis baby bliver utilfreds undervejs og lige skal ligge lidt og hygge hos mor.

1½ times spædbarnsfotografering koster 1800 kr. + evt. kørselsomkostninger, hvis uden for København.

Børn 2-8 år:

Børn foran kameraet er herligt og uforudsigeligt. Ofte skal man som fotograf lige bruge lidt tid og energi på at vinde deres tillid. Det er vigtigt, at fotograferingen bliver en leg, særligt med børn i 2-8 års alderen. Forældrene som er med til fotograferingen skal derfor være klar på at hive alle de gode tricks frem, som kan få smilet frem. Men som udgangspunkt er forældrene beskuere til fotograferingen. Det kommer alt sammen an på barnets humør og temperament.

De bedste børnebilleder får man - efter min mening - udenfor. Ting til overvejelse inden børnefotografering er derfor bl.a. location, tøj til barnet/børnene, fotostil.

En børnefotografering tager 1 time og koster 2000 kr. + evt. kørselsomkostninger, hvis uden for København.

 

CV, konfirmation, parfotos eller bare nogle flotte modelbilleder af dig selv?

Hvis du er interesseret i en portrætsession, har jeg listet nogle overvejelser, du kan gøre dig inden fotograferingen:

 • Location. Hvad skal være rammerne for portrætterne? Eksempler på locations: graffitivæg, skov, afskallet mur, park, strand/sø, bymiljø. Se evt. eksempler i Galleriet.
 • Tøj. Hav gerne lidt forskelligt tøj med, du kan skifte imellem, hvis nu ét look passer bedre til en speciel baggrund.

Portrætfotografering på location starter fra 2000 kr.

Kørselsomkostninger tillægges, hvis udenfor København.

Jeg har en svaghed for gravidfotos taget i naturen, hvilket betyder, at det er dette jeg tilbyder som udgangspunkt. Er du gravid og ønsker denne slags billeder, er her et par punkter, du kan tage højde for i forbindelse med fotograferingen:

 • Location. Er der et særligt sted, du ønsker billederne taget? Typisk kan vi på en session tage billeder op til ca. 3 forskellige steder, hvis det er inden for gåafstand.
 • Beklædning. "Less is more"-konceptet er værd at gå ud fra ved udvælgelse af tøj til fotograferingen. Forstået på den måde, at formålet er at vise maven frem, så tøjet bør ikke stjæle opmærksomheden, men må gerne være flatterende og enten stramt eller løst-siddende, alt afhængigt at det look, du ønsker. Du kan under Gravidfotos i Galleriet se eksempler på tidligere fotograferinger, hvis du savner inspiration til tøjvalg. Hav i øvrigt gerne flere stykker tøj/stof med, så du har mulighed for flere looks undervejs.
 • Din tilstand. Da udendørs gravidfotografering i sagens natur er en smule mere krævende end foto i studie, er det en forudsætning, at du er nogenlunde mobil og kan gå / stå mens fotograferingen står på (ca. en times tid). Maven er ofte på sit "højeste"/flotteste ca. en halv til en hel måned inden terminen.

 

Gravidfoto koster 2000 kr. og tager en times tid på location.
Kørselsomkostninger tillægges, hvis uden for København.

 

Om det drejer sig om hest, hund, kat eller et helt fjerde dyr, er disse opgaver altid sjove, om det så er i sportsøjemed, eller bare for at få nogle flotte billeder af det firbenede vidunder.

Inden en dyrefotografering er der enkelte opklarende spørgsmål, som kan skabe en ramme for sessionen:

 • Location. Hvor skal fotograferingen foregå? Som udgangspunkt får man de bedstse billeder udendørs med eksempelvis skov eller strand som baggrund.
 • Opstillinger. Hvilket udtryk ønsker du? Til en dyrefotosession kan du i øvrigt med fordel komme med på nogen af billederne.

 

Pris for 1 times dyrefotografering er 2000 kr.
Kørselsomkostninger tillægges, hvis uden for København.

 

[space height=”space-sm” _made_with_builder=”true”][/space]
[slider slider_id=”379″ _made_with_builder=”true”][/slider]